Social Pilot: beste tool voor social media posts inplannen

Social Media Posts Inplannen? Social Pilot Review!

Geschreven door Thessa de Haan

Marketingstrateeg. Sushi-verslaafde. Schrijft tips over de grootste passieve musthave automatiserings-tools voor (startende) dienstverleners en coaches!

18/04/2023

Social Pilot: voor mij dé onmisbare tool van 2024 voor het inplannen van social media posts.

Wil jij je social media posts inplannen? Super! Dat is vaak stap 1 voordat je een goede contentstrategie gaat ontwikkelen. Maar welke planner gebruik je hier nou voor? Ik ken je struggle. Ik heb in mijn tijd als ondernemer en social media marketeer onwijs veel inplansoftware getest.

Zo heb ik een tijdlang alle content ingepland via de Studio voor de Makers van Meta zelf, maar dit miste voor mij veel functionaliteit. Ook apps zoals Planoly en Later kwamen voorbij voor het inplannen van social media posts – maar deze vond ik niet fijn.

Toen ik begon met Adsolutely overwoog ik mijn social media planning via Hootsuite te doen, maar hier kreeg ik steeds errors. Er kwam dus niets online… Kortom: allemaal niet helemaal ideaal voor een smooth contentplanning. Ik deel in deze blog daarom graag de (volgens mij) beste social media planner met je: mijn redding!

Waarom plan je een social media kalender vooruit?

Het korte antwoord is: consistentie en tijd. Voor een efficiënte en consistente social media planning, moet je manieren vinden om tijd te besparen en passen bij jouw strategie. En zeker nu Instagram het liefste wil dat je dagelijks post, is inplannen onvermijdelijk. Ad hoc posts plaatsen is geen houdbare strategie. Het inplannen van social media posts is daarbij je redding: je kunt op 1 dag al je content voorbereiden en inplannen. Vervolgens heb je er bijna geen omkijken meer naar. Sit back & relax!

Social Pilot: mijn review

Dus waarom Social Pilot? Wat maakt dit platform zoveel beter dan alle anderen? Het antwoord is simpel: gebruiksgemak, functionaliteit en prijs-kwaliteitverhouding. Ik review hieronder alle pro’s en con’s van Social Pilot voor het inplannen van social media posts, en laat je zien hoe het er uit ziet en hoe het werkt. Ontdek hieronder snel waarom dit jouw go-to platform wordt:

Social Pilot review

Categorie: Social Media Inplansoftware

Social pilot review: beste online inplansoftware
Prijs vanaf:

€25,50 p.m.

Score:

9/10

Gratis trial:

14 dagen

Voordelen:

⭐ Plan voor meerdere platformen tegelijk posts, story’s en reels in

⭐ Werk samen met klanten en geef live comments

⭐ Previews per platform

Nadelen:

❌ TikTok inplannen gaat nog met reminders

Wat je moet weten

Betaalbare optie met veel functionaliteit

Goede analytics beschikbaar

Koppel meerdere accounts en werk samen

Sla ook Evergreen content en hashtags op om makkelijk te hergebruiken.

Mijn beoordeling:

  • Functies: 9 90% 90%
  • Gebruiksvriendelijkheid: 9 90% 90%
  • Prijs/kwaliteit: 9 90% 90%
  • Klantenservice en support: 8,5 85% 85%

Reden 1: Gebruiksgemak bij social media posts inplannen

Social Pilot is echt een droom om mee te werken. Met alle handige features plan je jouw social media posts in no-time. Geen eindeloze navigatie door ingewikkelde menu’s, maar een lekker clean design en een overzichtelijke kalender waarop je precies ziet wat je hebt ingepland, op welk kanaal en wanneer.

Bovendien kun je met Social Pilot meerdere accounts beheren, wat ideaal is als je meerdere klanten hebt of verschillende platformen gebruikt. Ook plan je niet alleen content op Facebook en Instagram, maar ook op LinkedIn en Twitter. Wat uniek is aan Social Pilot, is dat je niet alleen tijdlijn posts inplant, maar ook story’s en reels! Welke accounts je allemaal kunt connecten, zie je hier:

Social media posts inplannen. Social Pilot Accounts Koppelen

Reden 2: Functionaliteit van Social Pilot

Wat Social Pilot onderscheidt van andere inplansoftware, is de ruime keuze aan functies. Denk aan het automatisch recyclen van je evergreen content, het plannen van posts met meerdere afbeeldingen (mijn fav: carousselposts), het toevoegen van een first comment (handig voor je links, hashtags of CTA) en zelfs een vooropgeslagen hashtags bibliotheek!

Ook heel belangrijk: hoe gemakkelijk je content kunt analyseren met Social Pilot’s ingebouwde statistieken. Zo analyseer je eenvoudig, tussen de door jou geselecteerde datums, je rapportages per platform, en filter je op profiel, posts en andere statistieken. Echt een absolute must have voor je strategie! De analytics zien er zo uit:

Social media posts inplannen. Social Pilot Analytics
Social media posts inplannen. Social Pilot Analytics

Reden 3: Prijs-kwaliteitverhouding

Ik zou mezelf niet zijn als ik niet zou kijken naar de kosten. Naast het gebruiksgemak en alle handige functies, biedt Social Pilot ook een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Met verschillende abonnementen, geschikt voor zowel kleine ondernemers als grotere bureaus, is er hoe dan ook een plan dat bij je past.

En als je het mij vraagt, zijn de kosten van Social Pilot een kleine investering, gezien de tijd en moeite die je bespaart op je social media management. Ik betaal voor mijn abonnement €50 per maand omdat ik ook klanten toegang wil geven. Wil je het alleen voor jezelf gebruiken, betaal je omgerekend maar €25,50 per maand.

Social media posts inplannen met Social Pilot?

Om een goede overweging te kunnen maken, is het natuurlijk handig om ook te weten hoe de software eruit ziet. In de volgende screenshots leg ik je daarom stap voor stap uit hoe je Social Pilot kunt gebruiken.

Stap 1: Kies voor de lijst-view of kalender

Social media posts inplannen. Social Pilot
Social media posts inplannen. Social Pilot Lijst overzicht

Stap 2: Klik op create post om een post in te plannen

Social media posts inplannen. Social Pilot Accounts Koppelen

Stap 3: Pas je content aan per platform

Social media posts inplannen. Social Pilot Maak je post op

Stap 4: Check je previews per platform

Social media posts inplannen. Social Pilot Check je previews

Stap 5: Selecteer de tijd, kies het account en kies voor inplannen of meteen posten

Social media posts inplannen. Social Pilot Plan content in

Plan ook de content van klanten in

Ik gebruik het voornamelijk voor het inplannen van mijn eigen content, maar ook klanten die ik help met het beheer van de content kunnen inplannen met de tool. Ik geef ze eenvoudig toegang op klant-niveau, zodat ze niet bij andere accounts kunnen.

Ik kan daarbij super gemakkelijk comments geven bij hun posts en andersom, en er kunnen posts ingediend worden om na te kijken voor ze online komen. Hoe ik dat doe, zie je hier:

Social media posts inplannen. Social Pilot Geef comments

Een van de andere grote voordelen is de klantenservice. Ze zijn super makkelijk te bereiken via de chatoptie. Ik vraag ook regelmatig nieuwe functies aan. Omdat het bedrijf snel groeit, pakken ze feature-requests snel op en maken ze het platform iedere keer weer beter. Tot slot hebben ze ook een app. Ideaal als ik bedenk dat ik nog een wijziging moet doorvoeren, maar mijn laptop niet bij de hand heb. Dat is zo gedaan via de app op mijn telefoon!

De voordelen van Social Pilot op een rijtje:

✔ Plan content in voor meerdere kanalen tegelijk, en pas per platform content makkelijk aan
✔ Koppel meerdere accounts, ook voor klanten, en werk samen
✔ Preview je posts en deel je aanpassingen via de comments
✔ Post tijdlijn posts, stories en reels
✔ Goede analytics rapporten

Heb je zin om aan de slag te gaan en wil je je social media posts inplannen met Social Pilot? Neem dan een kijkje op de site van Social Pilot en probeer Social Pilot nu gratis 14 dagen zelf uit.

Wie weet, wordt Social Pilot binnenkort ook jóuw onmisbare tool voor het inplannen van je social media posts. Happy planning!

Wil je nou dolgraag aan de slag met je contentstrategie, maar weet je niet goed waarover je moet schrijven of hoe je je doelgroep converteert? Dan is een strategiesessie perfect voor je. Plan hier een gratis kennismaking!

FYI. deze blog bevat affiliate links. Door erop te klikken verdien ik een kleine bijdrage waardoor ik dit research kan blijven doen!

Geschreven door Thessa de Haan

Marketingstrateeg. Sushi-verslaafde. Schrijft tips over de grootste passieve musthave automatiserings-tools voor (startende) dienstverleners en coaches!

Nog meer goede tools: